Här är några figurer som vi planerar att köpa in

Mycket arbete kvarstår för Fantacy and Fact, men hela tiden utvecklar vi anläggningen mer och mer, här kommer några framtida projekt för anläggningen, många av figurerna är stora och skrymmande.

Figur barn, människan har den största påverkan på vår planet, både på gott och ont. Befolkningsökningen ligger idag på 83 miljoner per år och vi blir allt fler.

Stor figur av Brunbjörn

Stor figur av flodhäst

Stor figur av kängeru

Stor figur av varg

Stor figur av tiger

Alla våra figurer är tillverkade i plast

Vår inställning är att inte använda oss av uppstoppade djur, på grund av faran att detta kan påverka att fler djur blir dödade.

Hans Vielhauer, Borås Djurambulans

Ett exempel på hur en monter i Fantasy and Fact kan se ut

Få en djupare förståelse hur viktig jämvikten på Jorden är

Vad vi vill lyfta fram är att vi människor förstår hur viktig naturen är och att vi är villiga att bevara den. Att vi slutar med all rovdrift, även att vi upphör att skövla naturen och förgifta marker, vatten och luft. Att vi får ett slut på hur illa vi behandlar många djur världen runt, även här i Sverige råkar många djur ut för skador och sjukdomar orsakade av människan. Allt slutar med att det slår tillbaka på oss själva, med ohälsa, bränder, uteblivna skördar, vattenbrist i många delar av världen. Kraftigt ökade miljöflyktingar som även påverkar oss redan idag här i Europa och på många andra kontinenter. Människor som befinner sig på flykt på grund av svält och oroligheter, många gånger på grund av klimatförändringar. Stigande vattennivåer påverkar alla länder som ligger i anslutning till kustområden.

Detta kommer även att slå hårt mot vår ekonomi och status. En värld i oro, med höga kostnader vars resultat kan härledas till klimatet, värmeböljor, bränder, översvämningar, matbrist, överbefolkning mm. Om vi vill fortsatt låtsas som inget händer, så drabbas vi alla ändå, ingen står utanför, alla blir drabbade vad vi än befinner oss. Hur skall vi hantera de stora problem vi alla står inför, vad finns det för lösningar? Det är här Fantasy and Fact kan hjälpa till med förslag och lösningar för att mildra effekterna av klimatförändringarna som kommer att bli vår verklighet inom en snar framtid.

Tillverkning av Noshörningar

Lite info om hur jag tillverkar figurer

Skall vi inte höra, se eller tala, om vad som händer. Var finns vårt ansvar och vilja att ställa allt till rätta för våra barn och barnbarn? När tar vi vårt ansvar inför djuren och naturen?

Mer information om Klimat Hotet

Sändning från National Geographic

Presentation av Fantasy and Fact

Hans Vielhauer, Borås Djurambulans

djurambulans@comhem.se

Hjälp oss att utveckla denna webbsida, mycket behövs för att hela tiden vara aktuell och det kostar pengar, Swisha oss via 0703 829292, din hjälp är mycket viktigt! Stöd oss med 100:- kr eller mer.