Hemlösa Katter ökar i Borås Området

Kattens status är fortfarande låg och många katter är hemlösa. Det är på tiden att människan börjar förstå att det handlar om levande djur och inte något man kan hantera utan ansvar eller medkänsla, trots det ökar mängden hemlösa katter i Borås området. Man uppskattar att det finns drygt 150 000 hemlösa katter i Sverige. Den enda lösningen är att man tar ansvar för katterna, kastrerar och vaccinerar dem. Att ID märka katter är bra, om den skulle komma bort.

Hemlösa katter lever i en otrygg värld

Kattungar är ingen leksak

Kattungar är ingen leksak för barn som man sedan bara lämnar bort eller helt enkelt bara lämnar kvar när man åker ifrån sommarstugan mm. Hur grymt är inte det när kattungen är van vid att få mat och känna sig trygg. Kattungar klarar sig inte själv och blir lätt utsatt för rovdjur eller kringspringande hundar. Även misshandel är inte ovanligt, som kan leda till döden för katten.

Katter är också levande varelser, med behov, känslor och rättigheter. Liksom alla andra djur......

Ta ansvar

En katt lever i drygt 17 år, har du inget intresse att ta på dig ansvaret och medvetet ta hand om dem livet ut, då skall du inte heller skaffa katt. Katter behöver omtanke, kärlek, bra foder och en djurförsäkring om den skadas eller blir sjuk. Vad det än är för en katt så förtjänar den ett tryggt och bra liv.
En katt ger så mycket i kärlek och ömhet tillbaka och den är där för dig. Den förtjänar ett bättre liv.

Hans Vielhauer, Borås Djurambulans

Hjälp oss att utveckla denna webbsida, mycket behövs för att hela tiden vara aktuell och det kostar pengar, Swisha oss via 0703 829292, din hjälp är mycket viktigt! Stöd oss med 50:- kr eller mer.

Bara ett fåtal katter klarar sig, men lever oftast ett bedrövligt liv.

En hemlös kattunge får hjälp