Jorden om en miljon år

Gigantiska Städer

Städer växer samman till Gigastäder

Framtidens Utveckling
Om allt går bra utan större krig, eller omfattande naturkatastrofer hur har då jorden utvecklat sig? Många olika forskare som biologer, paleontologer, ekonomer mm. Spår en avlägsen framtid, hur ser jorden ut? Hur har människan utvecklats? Hur har man löst överbefolkningen?

Gigantiska Städer
De största förändringarna är det rent visuella, städerna har under tusentals år växt sig allt större, redan för ca 600 000 till 850 000 år sedan bildas gigantiska städer då mindre städer växer sig allt större och smälter ihop. Städerna är så stora att man inte ser ett slut på dessa, de täcker enorma landytor, även under jorden har man masstäder med boplatser och tillverkning.
Världshaven är fulla av konstgjorda öar med städer som är sammanlänkade med broar, månen är utbyggd med stora underjordiska metropoler, detta gäller även Mars och andra närliggande planeter. Så även stora delar av jorden.

Även stora konstgjorda planeter skapade av framtida generationer, kan förekomma med egen graviditet och atmosfär. Som skapar bosättningar för miljontals människor.

Underjordiska städer

Naturen drabbas hårdast

Naturen
På grund av att människan självgodhet och strävan efter utveckling har naturen förintats, skogar, parker, naturreservat... allt är borta. Naturen har alltid varit ett fåtals människors intresse som körs över i strävan efter fler vägar, fabriksområden och bostäder. På grund av detta är även växter och djur utdöda. Man producerar syntetiska grönsaker och köttmassor i stora anläggningar för att täcka behovet av föda.

Framtidens människor lever i en kal och steril värld, om man vill se och uppleva naturen finns det vissa anläggningar som har robotar i djurform. Där kan man uppleva ett safariäventyr mot betalning i konstgjorda världar.

Robotar
Vissa människor lever endast ihop med sina skräddarsydda mänskliga robotar som motsvarar deras förväntningar av livskamrat eller partner. Även robotar i form av hundar eller katter kan förekomma.

Robot Djur

Mänskliga Robotar- många framtida människors enda sociala kontakt

Människan i framtiden

Framtidens människa
Olika forskar har oberoende av varandra framtagit en framtida människa, kraven är att vi påverkas av vår omgivning och anpassas därefter. I framtiden existerar inga tunga kroppsarbeten, vilket medför att vi tappar mycket av muskelmassan och blir smala. Den digitala informationen ökar vilket gör att vi utvecklar allt större hjärnvolymer, även synen kräver allt mer detaljer och större omfång för att kunna ta in all digital information.
Detta medför större skallar och större ögon. Även fingrarna utvecklas och blir smalare och längre för att kunna bearbeta hårdvaror maskiner som superdatorer mm.

Munnen blir mindre, med minskat antal tänder, detta beror på att framtidens människor äter allt mer flytande föda. Vilket med tiden medför att munnen inte behöver vara lika stor och att tänder för att tugga inte längre behövs. I framtiden finns inte längre grönsaker eller frukter som vi känner till, allt utvecklas i stora drivhus på syntetisk väg. Även slaktdjur som grisar, kycklingar, fiskar och nötdjur finns inte utan även dessa drivs fram med hjälp av stamceller och drivhus. Man är inte längre beroende av att skördar med missväxt som kan slå fel. Även gödningsmedel och slakterier är ett minne blott. Allt är sterilt och hygieniskt. Samtidigt som naturen även den är sen länge borta och bortglömd.

Framtidens människor lever efter vissa kriterier, som är följande: effektivitet, hygien, framåtsträvan, egoism. Här är det bara människan som gäller, inget annat. I stort är det verklighet redan idag hos de flesta människor, vilket är dödsdomen för allt annat som lever på jorden.

Om några av er reagerar på att likheten med UFON är slående, så är det ett faktum, kanske är de UFON som människor påstås sett, i själva verket människor från framtiden som reser i tiden?

Som tur lever inte vi i denna bisarra och stela framtida värld.

En framtida människa enligt vissa forskare

Kroppsbyggnad på en framtida mänsklig varelse?

En möjlig utveckling i framtiden?

Finns det enstaka djur som överlever?

Kanske finns det endast ett fåtal djur som överlever, tack vare havet. Dessa djur har troligtvis utvecklats för att vara extremt vaksamma, därför har de chans att överleva.

Kanske finns bara enstaka överlevare bland framtidens djur

Det behöver inte bli så här...

Det behöver inte bli så här om vi bara är villiga att ändra oss och inse hur viktig naturen är för vårt välmående, men idag lägger människans fokus bara på det materiella, idrott och konsumtion. Då kommer vår framtid att se ut ungefär så här. Är det ett liv för människor? Hoppas att den här artikeln skapar en ordentlig tankeställare, för vi behöver tänka om och värna om miljön och skapa bättre förutsättningar för djuren och växterna. Då kan det istället bli som bilden nedan och visst ser det mycket mer inbjudande ut, eller hur?

Men för att komma dit måste människan sluta med sin omåttliga girighet, och börja tänka framåt och inte bara på sig själv och sin närmaste.

Hans Vielhauer, Borås Djurambulans

Hjälp oss att utveckla denna webbsida, mycket behövs för att hela tiden vara aktuell och det kostar pengar, Swisha oss via 0703 829292, din hjälp är mycket viktigt! Stöd oss med 50:- kr eller mer.

En framtid där vi värnar om vår natur!

Lite blandat om framtiden

Från olika håll i forskningsvärlden spekuleras det om hur framtiden blir

Människans utveckling

Mänsklighetens egen utveckling fram till idag