Övernaturligt om våra djur

På många webbsidor diskuteras det om även djur kan spöka och därigenom besitta en själ, som efter sin död kommer för att besöka oss i vår värld. Det skrivs mycket om hundar, katter och hästar mm, som människor har sett och hört.

Skall man se till vetenskapen som länge strängt förnekat ett liv efter döden är idag mer öppna till möjligheten, detta tack vare kvantmekaniken som slår hål på allt vi tidigare trott om logik och hur saker förhåller sig till varandra. Även matematiska beräkningar ger vilda gissningar om vad vår verklighet är, och det skapar bara fler frågetecken än svar.

Här kommer några teorier som forskare har framfört.
Vi lever i en illusion, allt vi ser är i själva verket bara någon som påverkar vår hjärna.
Vi lever i flera dimensioner, vissa går väldigt nära varandra utan att vi ser dem.
All information finns alltid kvar och kan aldrig utplånas.

Vad händer med våra erfarenheter och upplevelser vi har under våra liv om de aldrig försvinner? Vad händer med denna information när vi dör? Detta gäller även djur! (Allt som sparas i form av minnen i våra hjärnor)

Det finns mycket som människan fortfarande inte vet!

Lite exempel på katter som ser andar

Det finns mer om husdjur som ser andar på Youtube

Exempel på berättelser om katter och hundar

Okänd
Igår natt så låg min katt i sängen hos mig, och jag såg tydligt i hennes ögon att hon tittar på något, och ibland följer blicken efter väggen som är helt tom. Det började skrämma upp mig ordentligt, och jag vet inte riktigt vad det handlar om. Det kändes otäckt då hon tittade på något bakom mig, fast jag själv inte kunde se någonting när vi halvlåg i sängen.

Tuva-C

Min hund kan också göra så där ibland, men oftast bara på platser där jag också känner av att det är aktivitet. I ett sovrum var det så stark för både honom och mig att vi till slut fick lägga oss i vardagsrummet och då somnade vi båda som stockar. ;)

Maria Katarina 

Mina föräldrar bor i ett mycket gammalt hus, och där har det alltid hänt saker. De har en vind (varm) som används för nattgäster, men stämningen där är alltid kuslig, som om man är iakttagen. En av katterna envisas dock att gå upp dit en stund varje dag. Min mamma måste alltid gå och öppna dörren dit upp när hon vill dit. Förra gången jag var där fick jag äntligen en bild av en ung kvinna som verkar hålla sig mest där uppe på vinden, men att hon också ibland kommer ner för att "hjälpa till" i köket. Jag fick också bilden av att hon tycker om den ena katten, och det kanske gör att katten envisas med att gå upp dit en stund varje dag. Det sista är bara min egen teori, vet inte alls huruvida djur och andar kan känna samhörighet, vad tror ni?

Ischa
Mina katter var inte så förtjusta över " sällskapet" jag hade i ett hus jag hyrde. Fräste och sköt rygg mot något osynligt.

Magikatt
Jag har haft flera katter men bara en av dem märkte jag var medial.
När jag kände närvaro, gjorde hon det också. När jag mediterade och sysslade med det ockulta, så ville hon alltid närvara i cirkeln.

Kan vissa husdjur se andar?

Egna erfarenheter

Anledningen till att jag vill dela med mig om min erfarenhet är att jag vet att andra haft liknande upplevelser, om ni sedan inte tror på den spelar egentligen ingen roll för mig för jag vet att jag upplevt dem. Men med ett öppet sinne kommer ni långt, tänk på att vi inte vet svaren på allt... Med förutfattade uppfattningar stänger man många dörrar.

Till att börja med vill jag understryka att jag i större delen av mitt liv alltid varit emot människor som påstår att de sett eller hört spöken eller andar därför jag alltid trott att det var tomma påstående och vilda fantasier, så därför kan jag förstå er som tvivlar om ni inte själva varit med om något som inte går att förklara.

Mina upplevelser började ganska tidigt och jag tror att jag var i 8 års ålder, samtliga händelser handlar om katter. Vid denna tid hade vi en honkatt, en kväll när jag var ensam hemma med katten och lekte med henne på golvet så plötsligt stirrade hon rakt mot en tom vägg, först reagerade jag inte utan antog att hon sett en fluga eller spindel på väggen. Jag ville fortsätta att leka med henne men hon satt som förstenad med utvidgade ögon och liksom följde något/någon intensivt med blicken.
Jag ropade hennes namn men hon var så inne i händelsen att hon inte märkte av mig, jag fick kalla kårar när det gick upp för mig att hon tittade på något som jag inte kunde se, väggen var helt tom, det fanns inget där! Men katten såg något.
Efter det har jag upplevt liknande saker med andra katter och även hundar, är det så att de ser saker som de flesta människor inte ser?

Senare när jag var vuxen hände något konstigt när jag och min dåvarande sambo befann oss i köket, ett svagt flämtande ljud kom från vardagsrummet, jag och min sambo gick in för att se efter vad det var, vi hade en liten kattunge som snört in sig i en lång garntråd från ett garnnystan, de var henne vi hade hört, katten höll på att kvävas och jag slet sönder garnet från hennes hals för att snabbt befria henne, jag vet att jag slet sönder garnet i flera bitar. När kattungen hade fått tillbaka andan och lugnat sig, började jag linda upp garnet på nystanet och jag sa att jag var tvungen att slita sönder den, till min stora förundran satt garnet ihop i ett enda stycke, det var inte längre i bitar. Det var någon/något som "lagat" garnet.

Sista underliga upplevelse hände för några år sedan, min mor hade avlidit många år tidigare och min far hade dött bara för några dagar sedan, vi skulle hjälpa till med begravningen. Jag och min bror kom dit sent på kvällen, trötta efter en lång resa. Min far och mor bodde i ett eget hus som nu var tomt och öde. De hade båda haft katter under hela tiden de levt där även efter min mammas bortgång kom det hela tiden katter till huset som pappa tog hand om. I källarvåningen bodde jag som tonåring i ett eget rum. Jag fick för mig att gå ner till källaren för att titta till mitt rum, lampan till gången till rummet lyste inte, så jag gick fram försiktigt och gick in i rummet. Även här fungerade inte takbelysningen men till sist hittade jag en svag nattlampa som lyste upp rummet. På min säng såg jag en kattkorg, den av typen som har en öppning framtill, en filt låg vecklad in mot öppningen, jag tittade kort på den då jag plötsligt hör en gäll röst av en jamande katt som kom från kattkorgen, det var ett högt och beklagande jamande och jag reagerade på att en stackars katt blivit inlåst på rummet. Jag lyfte försiktigt upp kattkorgen och hörde fler kraftiga ljud av en jamande katt, jag lyfte bort filten för att befria katten, men det fanns ingen katt varken i kattkorgen eller i rummet! Jag kände så tydligt igen rösten av jamandet som kom från en energisk och envis katthona som hade gått bort drygt 10 år innan. Den natten låg jag och sov med lampan på.

På nätet kan man följa mängder med berättelser om människor som skriver om:
"katter ser andar, kan katter se spöken, hundar och spöken, kan hundar se spöken mm.

Det finns även mängder med inspelade filmavsnitt med katter och hundar som möter andar på nätet. Så mina erfarenheter är inte unika utan delas av andra.
Enligt många är både katter och hundar mottagliga av det övernaturliga.

Vissa kulturer dyrkade katter och ansåg att de stod nära andeväsen

Lite fakta:

Katter som heliga djur. Den tidigaste kattgudinna man funnit spår av hette Mafdet och beskrivs i Pyramid texterna som ”hon som dödar en orm med sina klor”. Men den mest berömda katt gudinnan kom att bli Bastet (även kallad Bast, Pasch, Ubasti) och den lejonhövdade Sekhmet.

Bastet framställs ofta med en kvinnas kropp och en tamkatts huvud. Hon stod i samband med Ras öga, och verkade inom solgudens maktsfär. Egyptierna älskade Bastet så mycket att hon snabbt blev hushållens gudinna och beskyddare av kvinnor, barn och huskatter. Hon var också soluppgångens, musikens, dansens, och glädjens gudinna, liksom familjens, fertilitetens och förlossningens Gudinna.

Katter började visas på föremål i vardagen. Guldkatter smyckade intrikata armband, och små gyllene hängen, kattamuletter gjorda av täljsten för halsband och ringar. Kvinnor sminkade sina ansikten med hjälp av speglar med kattmotiv och kattmotiven gick igen på deras kosmetiska krukor. Katten var även att räkna med vid drömtydning. I en bok med nedtecknade drömmar, sades det att om en man ser en katt i en dröm, betyder detta att han kommer få en god skörd.

I nordisk mytologi dras gudinnan Frejas vagn av katter, som också var hennes favoritdjur. Freja står för fruktbarhet och är den viktigaste gudinnan inom nordisk mytologi. Hon är en av många mytologiska gudinnor med en nära anknytning till just katter.

I romersk mytologi har frihetsgudinnan Libertas en katt vid sina fötter. Det passar väldigt bra med tanke på att katter aldrig är helt tämjda och går sin egen väg. Även gudinnan Diana hade katten som ett av sina attribut. Denna figur är känd som frihetsgudinnan som står i New York, se bild.

Enligt svensk skrock blir den som hatar katter sällan lycklig (tag er i akt ni som ogillar katter!)  En av anledningarna till att man ansåg det olyckligt att hata katter var att de kände bergtrollen. Allt handlar om kontakter alltså!

Slutligen hoppas jag på att katter, hundar och andra djur få en bättre status när det inte är omöjligt att de besitter oanade förmågor som sträcker sig långt efter det att de lämnat oss.

Naturligtvis ger våra djur mycket annat tillbaka till oss som kärlek, trygghet, ömhet och vänskap.

Skrock om katter

Katten har haft en stor betydelse genom många århundrade när det gäller skrock och som en budbärare. Vad är det då som händer när man möter en viss katt enligt gammal folktro och folksägen.

  • En svart katt som går över vägen ger vanligen otur(även om det i en del länder faktiskt ger tur).
  • En katt som tvättar ansiktet eller öronen betyder regn.
  • En katt som stirrar på ytterdörren(utan att vilja gå ut) betyder att du får gäster.
  • Kommer det in en främmande katt i ditt hem är det ett kraftfullt omen. Är katten svart får du tur, vit ger rikedom, brun ger kärlekssorg, grå ger hälsa, gul eller röd ger risk för olyckshändelser, svart och vit ger trivsel, fläckig ger många barn och katter som är maskade i olika färger(som siameser) förebådar ockulta upplevelser.
  • Följer en katt efter dig kan du räkna med oväntade pengar. Ännu bättre blir det om du hjälper den eller tar hand om den.
  • Sover katten med ryggen mot något varmt blir det kallt ute. Sover den med magen upp blir det fint väder.
  • Att skada eller överge en katt ger fattigdom och otur.

      Delar av denna sista artikel är taget från websidan Kissekatt

      Hans Vielhauer, Borås Djurambulans/Fantasy and Fact

      djurambulans@comhem.se

Hjälp oss att utveckla denna webbsida, mycket behövs för att hela tiden vara aktuell och det kostar pengar, Swisha oss via 0703 829292, din hjälp är mycket viktigt! Stöd oss med 50:- kr eller mer.